Get Your Own Scroller

Saturday, April 16, 2011

Penyokong Baju Biru

4.25pm,asaq, kt sbuah masjid berdekatan gerai nasik pakej.

“Sof!!! SOF!!"

“Eh,cepatlaaa…!! SOFFF!!!!” tempik si ‘General’ penyokong baju biru.

Anak2 buah general yg komited & dedikasi sudah siap sedia dalam barisan yang lurus lagi kukuh.

Mereka x dok diam. Malah mereka aktif membuat bunyi-bunyian yg bakal menggerunkan siapa saja musuh yang akan muncul di hadapan mereka. Diorang x takut. Malah x gentar.(aik? Cam kenai ja ayat??)

Ad yang menunjukkan2 penumbuk dan buku limanya yang masih kecil dan halus kat rakan sebelah. Si rakan sebelah x nak mengalah. BUSHHH!!! WOOOSH!!! YEARRGHH!!! Gaya satria baja hitam bertukar dan segala kuasa terkeluar dari mulutnya. Siap ngan efek bunyi lagi.

Terjejas jgk khusyuk sunat qobliah asaq Ikhwan Ahmadi dek ‘aura’ penyokong baju biru tuh.

X krg jugak, ada yang x berapa power sgt, badan kecik, tp agk sopan santun gayanya, menunjukkan ‘senjata’ gula2 lolipop 50sen,2 3 batang dan beberapa ‘bom’ keropok Cikedis yg dibeli di Mak Cik Timah Corner(bukan nama sebenar) masa rehat td untuk membuat transaksi jual beli bersama rakan-rakan seperjuangan.

Selebihnya anak2 buah ‘General’ yg agak malas terduduk melengung di dalam saf. Menguap. Letih. Bersedia menunggu arahan.

Tiba2….

DIAMMM!!!!!!! SENYAPP!!

Satu jerkahan suara garau imam mengejutkan penyokong2 baju biru td termasukla si general.

SEDIA UNTUK SOLAT!!!!!! BKN NAK MAIN2!!!! Getus suara tu lg. TEGAS.

Semua bangun, termasukla Ikhwan Ahmadi dan pokcik2 makmum yg nk solat asaq pd petang tu.

Penyokong baju biru a.k.a budak2 kecik sekolah agama sesi ptg td diam. Sedia nk solat ala2 khusyuk. Sambil2 tercuit2 sana sini tp suasana lbh tenang kali ini.

Imam pon segera bertakbirratulihram seusai iqamat.

“ALLAHUAKBAR!!!”

-TAMMAT-

2 comments:

Mohd Naqib bin Mazlan said...

ayat yg mcm kenak tu ayat siapa?

Nash said...

ayat 3 sahabat wonderpets~he3