Get Your Own Scroller

Sunday, September 25, 2011

tiada alasan utk menyepi!!


A096
Dan (Tuhan berfirman lagi): Sekiranya penduduk negeri itu, beriman serta bertaqwa, tentulah Kami akan membuka kepada mereka (pintu pengurniaan) yang melimpah-limpah berkatnya, dari langit dan bumi. Tetapi mereka mendustakan (Rasul Kami), lalu Kami timpakan mereka dengan azab seksa disebabkan apa yang mereka telah usahakan. (Al-A'raaf 7:96


Assalamualaikum

Rindu rasanya jari jemari ini ingin menukilkan apa yg terbuku di hati.

Namun disebabkn hati yg kurang bergizi dgn zikir2 rohani, menyebabkan jiwa mnjadi kikir untuk menulis

Jika dilihat post yg terakhir hampir 2 bulan yg lalu. Kini baru mmpunyai kekuatan untuk mula menggerakkan sedikit perkongsian untuk manfaat bersama.

Insyallah, nukilan ini bukanlah dr seorg ustaz, syeikh mahupon wali2 yg amat rapat dgnNYA, tp hnyalah sebuah tulisan dari seorang hamba yg faqir lagi hina.

dimulakan dgn ayat al-a'raf ayat 96 diatas, tiada yg lain seorg hamba hrpkan melainkan dari redha dari tuan penciptanya.

cukuplah sekadar itu bagiku satu jaminan utk mencapai kemenangan di akhirat kelak.

tp persoklannya bagaimana??

Buatlah amal kebajikan sebanyak2nya, ikhlaskan hati segala amal keranaNYA, pasakkanlah hati utk berjihad di jalanNYA, tanamkanlah rasa cinta untuk melihat hukum-hakam yg ditetapkanNYA di atas muka bumiNYA, nyatakanlah kebenaran walau org disekelilingmu mencela kerna menegakkan agamaNYA, binalah kekuatan dgn byk bermunajat dan meminta tolong pdNYA, dan AJAKLAH org2 disekelilingmu utk mendekatkan diri kepadaNYA!!!!

wallahu'alam, siiru ala barokatillah~

No comments: